Solid Edge 2021 – Sarkos gondolkodás

Először is a legfontosabb gondolatot kell megosztanom. Itt a nap, hogy megköszönjük Édesanyánknak azt, amit nem lehet szavakban kifejezni. Boldog anyák napját! A lányomon látom, hogy mennyire fontos neki az édesanyja, pótolhatatlan. Minden tiszteletem a Övék!

“Anya, anya, édesanya,
Nem ölel úgy senki más,
Anyák nélkül mit sem érne
ez a kerek nagyvilág.” (Bartos Erika)

A oktatási versenynek van sok pozitív hozadéka, amit a közeljövőben meg fogok osztani veletek, de most egy kicsit más irányba vinném a kommunikációt. Minden év májusában, júniusában lenni szokott egy nagy Siemens-es rendezvény a Realize LIVE, ami idén május 26-án lesz megtartva online, a vírus miatt. Nagyon érdekes előadások lesznek most is, így bátorítalak titeket, hogy regisztráljatok be az ingyenes rendezvényre és mazsolázzatok.

Regisztráció itt!

Én már bejelölgettem azokat, amelyeket igyekszem élőben vagy felvételről megnézni, de itt a két favoritom. Laura és Dan előadása ad egy betekintést a Solid Edge 2022-es verziójába, így szerintem ezt mindenféleképpen érdemes megnézni. A másik ilyen session az, amit Sudha, Oli és Aditya (róla már írtam a blogomon) fog tartani, mert itt hozzáadhatjuk a gondolatainkat a Solid Edge fejlődéséhez. Ez itt nem mese, tényleg érdekli őket, hogy mit látnál szívesen az elkövetkező verziók egyikében, szóval gyere és oszd meg elképzeléseidet!

Solid Edge előadások
Realize Live – Solid Edge sessions (forrás: Siemens.com)

Persze lesz rengeteg előadás más területeken is, számszerűen több, mint 400. Ennyit esélytelen értelmesen átböngészni, de utólag is van értelme rákeresni különböző témakörökre. Jó szórakozást május 26-án!

Solid Edge szakma, mint mindig

A céges blogon megjelent egy nagyon jó kis bejegyzés, na jó több is. Az egyik Süller Jácint kollégám körszegmenses marók témakörben előadott írása, ami nekem is tágította a tudásom. A másik egy vendégblog bejegyzés Baranyi Martin barátomtól, hogy a Melior Laser Kft.-nél milyen megoldásokat használnak a Solid Edge-re építve. Örömmel megosztjuk minden partnerünk, ügyfelünk sikereit és úgy örülünk, mintha a mienk lenne. Ez adta ennek lemezes bejegyzésnek az alapgondolatát.

Felhasználóként arra törekedtem, hogy a legkevesebbet kelljen hegeszteni a lemezalkatrészeket (ehhez kaptam jó tippeket Juhász Józsi barátomtól is) ahhoz, hogy szép sarok-, élkialakítások legyenek kialakítva. Ehhez a Solid Edge is ad szuper lehetőségeket csak ismerni kell azokat.

Solid Edge lemez
Solid Edge 2021 – Sarokkialakítás lemeznél

Miután ezek nem olyan kézenfekvő lehetőségek, így gondoltam, hogy mutatok két megoldást arra, hogy hegesztés helyett 3 hajlítást hozok létre egy sarokhoz. Persze, mint mindent, így ezt is lehet tovább ragozni, de ez jó arra is, hogy tisztázzuk az Élhajlítás és az Összetett élhajlítás közötti különbségeket. Szóval az Összetett élhajlítás a Solid Edge 2021-ben jelent meg a hagyományos módban, szinkronban már korábban is benne volt. Előnye, hogy egy lépésben több élre is elvégezhető ugyanazon paraméterű élhajlítás, így kevesebb lépésből készülhet el az alkatrész. Sajátossága, hogy nincs mögötte vázlat, így direktben nem lehet szerkeszteni a felhajlított rész profilját. Viszont az Élhajlítás és az Összetett élhajlítás megfelelő mixével előállítható az a speciálisabb sarokkialakítás, amiről fentebb írtam. Azonban erre van más megoldás is, olyan mint az élek felhasítása célparanccsal vagy a sima kivágás, majd lemezzé konvertálás.

Íme, a gyakorlatban:

Ez csak egy pici ízelítő a Solid Edge elbújtatott funkcionalitásai közül, ha gondolod próbáld ki! Minden jót!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! ÉS TE MIT GONDOLSZ ERRŐL A BEJEGYZÉSRŐL?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .