Solid Edge ST7 & Windows 10TP

Sokan vannak azok, akik mindig várják az újdonságokat, legyen az szoftver, autó vagy bármi, ami segítheti a munkánkat vagy a kikapcsolódást (vagy csak ki akarjuk elégíteni a „birtoklási” vágyunkat).

Valahogy így van ez nálam is annyi különbséggel, hogy a Solid Edge felhasználók ennek a folyamatnak a „katalizátorai”.

Mindenki kezd megbarátkozni a gondolattal, hogy lassan érkezni fog a Windows 10-es operációs rendszer. Úgy tűnik, hogy nagyon jó a „technical preview-nak” a sajtója, ami egyben már el is dönti a termék sikerességét.

Mit tesz néhány „megrögzött” Solid Edge user? Ahogy kijön a „TP” azonnal tolja fel rá a szoftvert és már nyúzná is, ha az működne… Miután még csak „béta” operációs rendszerről van szó, semmi sem garantálja, hogy futnak rajta a szoftverek. Ez így történt a Solid Edge esetében is, feltelepítés minden probléma nélkül ment, de a „3D” környezetek futtatása nem volt lehetséges… A felhasználó sok mindent szeret hallani, csak azt nem, hogy nem lehet! Ekkor van az, hogy jelzi az általunk is tapasztalt „jelenséget”, hátha tudjuk a gyógyírt. Van, amire nincs kihatásunk, így erre sincs „közvetlenül”, a hivatalos „logolós” utat pedig nem választhatjuk, mert azonnal azt a választ kapjuk, hogy ez még nem kiadott operációs rendszer, így ne is várjuk el, hogy működjön…

Mit lehet tenni ilyenkor, hogy a „felhasználó” elégedett legyen?

Sok év alatt, a vérrel-verejtékkel felépített „kapcsolati” hálót megmozgatva lehet elérni sikert. Ahhoz, hogy a Win10 TP-n fusson a Solid Edge nem kellett „sok minden”, csak egy „jól megírt” e-mail Matt Lombard-nak és egy pici türelem. Egyszer csak jön a következő karbantartási csomag, amelyben ott szerepel ez a sor:

„PR 7246559: ST7 on win10 crashes if you try to open anything except draft”

Ez azt jelenti, hogy ebben a karbantartási csomagban orvosoltak olyan problémát, ami „hivatalosan” még nem is létezik. 😉

Mi erre a proaktív user válasza:

„Pazar, működik minden!

Köszönöm még egyszer!

Attila”

Hogy tényleg fut-e a Solid Edge ST7 (MP4) Windows 10-en? Íme, a bizonyíték:

Azt nem állítom, hogy a „mi két szép szemünkért” került bele a Win10 kompatibilitás, de azt igen, hogy sokat tettünk érte és sokat teszünk értetek!

A magyar felhasználók a szinkron technológia használatában tényleg élen járnak, mindez mellett nagyon kritikusak is (hála a jó égnek, hisz ez viszi előre a dolgokat). A napokban ismét Kaposvárra sodort a szél egy igen nagy múltú céghez, akik más 3D-s szoftverről „nyargaltak” át Solid Edge-re. Szerencsém van, hogy mindig „jó társaságot” kapok? Azokkal a srácokkal is tök jó (volt) együtt dolgozni. Elmondásuk alapján a szinkron/vegyes használat segítségével jól lehet kezelni a konkurens fájlokat…

Ennyit bevezetésként is itt egy jó példa, ami akár tőlük is jöhetett volna…

Adott egy szinkron alkatrész és valahol egy felületcsoport, ezt a felületcsoportot kell hozzáilleszteni az alkatrészhez, mindezt az alkatrész környezeten belül!

Milyen megoldások lehetnek?

  • Megoldhatjuk hagyományosban a „Felületek mozgatása” parancs segítségével
  • Megoldhatjuk szinkronban a 3D-s Geometriai kényszerek segítségével

Barátaim, itt a bizonyíték:

Szumma-szummárom azt tapasztalom, hogy ma már nem nagyon van olyan felhasználó, aki „nem használná” a szinkront, ha te ilyen vagy, akkor itt az idő, hogy… 😉

8 című bejegyzés “Solid Edge ST7 & Windows 10TP” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Ha nem is a bejegyzésről, de az előtte lévő pár sorhoz… azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom…köszönjük a segítséget, nagyon építő jellegű két nap volt..

    1. Érdeklődni szeretnék hogy a Windows 7 home premium 64 bit jó ehhez a rendszerhez?

      1. Üdv!
        Solid Edge 7 diákverziót próbálnék de windows 10 alatt nem akar dolgozni.
        Esetleg tudnál javasolni valamit a problémára.
        Üdv:István.

  2. Üdv.
    Ez a probléma nálam is fenn áll , esetleg nekem is tudnál segíteni?
    Köszönöm a figyelmedet.
    Válaszodat várom.
    Dávid

    1. Dávid,

      Regisztrálj be a support.eplm.hu -ra és a letöltések alól eléred a Solid Edge ST7 MP10-et! Tölsd le, telepítsd!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! ÉS TE MIT GONDOLSZ ERRŐL A BEJEGYZÉSRŐL?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .