Solid Edge 2022 – Felmatricázva I.

Egyik hülyeség után jön a másik, 2020-ban a covid rúgta ránk az ajtót, most pedig itt van a szomszédban a háború. Bárki, bármit mondhat ez pont azért van, hogy Európa süllyedjen el… Minden nagyhatalomnak érdeke, hogy itt háború dúljon kivéve az európaiaknak. Érdemes visszanézni a történelmi eseményeket, de ez a blog nem erre jött létre tíz évvel ezelőtt, így inkább a Solid Edge irányába terelem a gondolatokat.

Április 8-án országos Solid Edge és EDGECAM verseny, ezt ne felejtsétek el! Ez lesz a X. esemény, így igyekszünk felejthetetlenné tenni azok számára, akik bejutnak az országos döntőbe. Az EPLM-es blogra írtam egy kis szösszenetet, hogy miként is alakult az elmúlt tíz év a verseny életében.

Ha van kedved, akkor olvass bele itt: Tíz éve folyamatosan országos Solid Edge és EDGECAM verseny – EPLM

Unatkozásra egyáltalán nincs időm, mert esemény eseményt követ. Március 29-én tíz órától tartok egy közel egy órás webinárt a szerelésekről. Ajánlom, hogy vegyél részt rajta, mert sok fogást, tippet, trükköt mutatok be, hogy minél gyorsabban tud összerakni a szereléseid.

Regisztráció és részletek itt:  Solid Edge 2022 – Szerelem, szerelem – EPLM

Solid Edge szakma, mint mindig

Gondoltam, hogy készítek egy kis anyagot a Solid Edge-ben nem is olyan régóta elérhető Matrica parancsról. Nem rendelkezem telepatikus képességekkel csak annyira, mint mindenki más és miután elkészítettem a videót, jött is egy kérdés Tóth tanár úrtól ezzel kapcsolatban. Persze megígértem neki, hogy a kérdése másik felét is meg fogom válaszolni egy másik videóban, hogy kerek legyen a story.

Solid Edge & KeyShot - Matrica parancs I.

Solid Edge & KeyShot – Matrica parancs I.

A Matrica parancs a Solid Edge 2021-ben mutatkozott be, majd a felhasználói visszajelzések alapján a 2022-ben bővítésre, továbbfejlesztésre került. Korábban felületstílusokat kellett alkalmazni, ha egyedi grafikus elemeket akartunk elhelyezni a modellen, de erre már nincs szükség. Ha jól emlékszem, akkor Solid Edge ST9 környékén láttam egy belső felmérést a matrica elhelyezésével kapcsolatban, így lehetett rá számítani, hogy előbb-utóbb lesz valami belőle és lett is. 🙂

A videóban bemutatom, hogy miként kell létrehozni a matricát úgy, hogy az a darabjegyzékbe is bekerüljön, beszélek arról, hogy mi a feltétele annak, hogy a KeyShotban is megjelenjen a matrica.

Íme, a gyakorlatban:

Remélem, hogy tisztult a kép a matricákkal kapcsolatban. Ahogy fentebb ígértem is, legközelebb a második részben a címke opciót mutatom be, addig is peace&love.

Hírdetés

One thought on “Solid Edge 2022 – Felmatricázva I.

  1. Visszajelzés: Solid Edge 2022 – Felmatricázva II. | Solid Edge (R)eloaded

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! ÉS TE MIT GONDOLSZ ERRŐL A BEJEGYZÉSRŐL?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.