Zongorázni lehet a különbséget – Solid Edge 2020

Bocsássatok meg, hogy eltűntem egy időre! Egyszerűen annyi dolgom volt, hogy nem tudtam kiszakítani semennyi időt a privát szférámból, hogy összedobjak egy értelmes bejegyzést, gagyi 5 percest pedig nem akartam.

Az elmúlt hetek mozgalmasra sikeredtek, megjártam az USA-t, három év után ismét kint voltam egy a hetet a fejlesztőknél. A fejlesztési központ továbbra is Huntsville-ben van (AL), de egy új irodába költöztek összebútorozva a Mentor Graphics-val. Ez az egy hét olyan gyorsan elrepült a 34-35 °C-os melegben, ahol a 90%-os páratartalom már csak hab volt a tortán. Sok minden változott a legutolsó személyes látogatásom alkalmával, de az amerikai életérzés Trump kormányzása alatt sem illant el.

Az is megmaradt, hogy régi barátként fogadtak és az elmúlt évtizedben kivívott szakmai tekintélyt tisztelik, elismerik. 😉 Jó lehetőség volt arra, hogy további kapcsolatokat építhessek annak érdekében, hogy a Solid Edge-es társadalmat a megfelelő szinten tudjam képviselni.

Arra gondoltam, hogy hozok egy kis amcsi életérzést nektek. Mark Thompson egy tipikus amerikai, jobb módú állampolgár, aki 25+ éve a Solid Edge körül tevékenykedik, mint applikációs mérnök. Röviden hasonló, mint én vagy a kollégáim itthon. Mark hatvan felett van, de 3 évvel ezelőtt a fejébe vette, hogy megvásárol és felújít egy 1957-es Chevy Pickup 3100-t. Emlékszem rá, hogy amikor megvendégelt a házában, akkor megmutatta a hónapokkal korábban vásárolt és szétszedett autót, illetve azt, ami a maradt belőle. Ja igen, amolyan közösségépítő ember. Őszintén mondva kiábrándító volt az autó látványa és fogalma sem volt, hogy mikorra lesz belőle valami.

Idén tavaszra készült el és nagyon ízléses lett. Szinte minden az eredeti állapotra vissza lett állítva, illetve egy kicsit átszabva. Persze, került bele klíma is, hogy ergonomikusabb legyen. Minden tiszteletem az övé és egy picit irigylem azt a motorhangot, ami abból a verdából (s)üvölt.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Ha érdekel még néhány kép, akkor Mark itt létrehozott egy albumot, csemegézzetek! Szóval egy jó értelembe vett átlagos amerikai ilyet (is) csinál.

Solid Edge szakma, mindig

Visszatérve a régi kerékvágásba most az egyik Solid Edge 2020-as kedvencemmel jövök hozzátok, ez pedig a modellek összehasonlítása. A közeljövőben (nyár közepe, vége) megjelenő Solid Edge 2020 újdonságai most már ismertek mindenki számára. Már régóta dolgozok a fejlesztőkkel, de beszélni nem beszélhettem az újdonságokról a bejelentésig, ami Detroitban volt június 10-én. Kollégáimmal tartottunk egy webinár sorozatot, ahol nagyon pozitív fogadtatásban részesült az SE2020.

Azt elmondhatom, hogy az elmúlt két verzióhoz képest nagyságrenddel jobbnak és hasznosabbnak tartom ezt az Edge-t, ennek tényleg van “éle” . Visszatérve az eredeti gondolathoz, hogy a modellek összehasonlítása az egyik leghasznosabb funkció, ugyan is mindig bajban vagyunk azzal, hogy mi a különbség a megtalált és az utólag átküldött modell között. Ez főleg igaz akkor, hogy ha nem használunk semmilyen adatkezelő rendszert. :()

Solid Edge 2020 - Modellek összehasonlítása

Solid Edge 2020 – Modellek összehasonlítása

A lényeg, hogy mostantól itt lesz ez a lehetőség, ami használható, alkatrészekre és szerelésekre egyaránt. Topológiai és attribútum alapon is készíthetünk vizsgálatot, de ez a funkció másra is használható lesz.

Amit a videóból megismerhetsz:

  • Két modell összehasonlítása
  • Automatikus vázlatskálázás az első mérettel

Íme, a gyakorlatban:

Ezt a verziót nem lesz érdemes kihagyni, mert sok hasznos és produktív újdonság van benne.

3 thoughts on “Zongorázni lehet a különbséget – Solid Edge 2020

  1. Visszajelzés: Solid Edge Tippek Trükkök No.33. - EPLM

  2. Visszajelzés: Héten túl – Solid Edge | Solid Edge (R)eloaded

  3. Visszajelzés: Solid Edge 2020 – Az új tananyag | Solid Edge (R)eloaded

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! ÉS TE MIT GONDOLSZ ERRŐL A BEJEGYZÉSRŐL?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.